24. huhtikuuta 2017

Kesäolkkari

 












 
Vihdoin ryhdistäydyin puunaamaan meidän pihan grillikatoksen. Aina katosta siivotessa muistelen meidän tapaamista ensimmäistä kertaa. Se taisi olla aikana ennen rautahampaita ;). Olen siis ollut tässä talossa päivähoidossa vuosien ajan. Täällä on yhä jotain tuttua, mutta kuitenkin kaikki on erilaista. Hyvälle mielelle tulen aina keväisin krookusten puskiessa vanhalta pihanurmelta. Hassua, kuinka nuo kaverit jaksavat nousta aina vain uudelleen - aivan samoin kuin kymmeniä vuosia sitten.
 
Grillikatoksessa oli aikaisemmin pahkapöytä ja perinteinen mäntypinta. Ensimmäinen ajatus oli purkaa tämä mökki pois, mutta onneksi emme tehneet niin. Uusi lattia ja maalipinta teki tästä mökkelistä meidän kesäolkkarin. Kesällä meidän perhe majailee täällä eniten.  Suora polku johtaa tästä kasvihuoneelle ja talon takakuistille. Meidän piha on todella pikkiriikkinen, vanha ja vähän villi. Grillikatoksen siivouksesta innostuneena taidan siirtyä kuistin siivouspuuhiin. Hassua, aurinko selvästi antaa virtaa, sen avulla voisi siirtää vaikka vuoria ;).
 
Touhukasta maanantaita sinne,
Ilona

13 kommenttia:

  1. Olen ihaillut kesähuonettanne,se on niin kaunis. Ei ihme, että tuolla viihdytte.
    Komea on uusi kasvihuonekin ja kesähatut sopivat hyvin takaseinälle!
    Mukavaa vappuviikkoa!

    VastaaPoista
  2. Ymmärrän hyvin että vietätte paljon aikaa tuolla grillikatoksessanne. Kunhan nyt vaan ilmat hiukan lämpenisivät niin pystyisi nauttimaan vielä enemmän pihasta ja siellä olosta.
    Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, teillä avautuukin ihanat merimaisemat, vieläkin näen unta teidän pihasta ;)

      Poista
  3. Ihastuttava kesähuone teillä. Minähön taisin jo viime kesänä uhkailla, että muutan tuonne asumaan... Vai oliko se teidän kasvari?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei haittaa - molempiin voit hyvin tulla, jään odottelemaan :)

      Poista
  4. Mukavia hetkiä uudistetussa kesähuoneessa joka näyttää oikein viihtyisältä. 👒

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kukat vain puuttuvat, mutta ihan vielä ei uskalla niitä hankkia vaikka mieli tekisi.

      Poista
  5. Teillä on niiiin ihanan näköistä... eilen illalla selailin varmaan kymmenettä kertaa sinun mökin rakentamisesta kertomaa kirjaasi ja voi huoh. niitä lamppuja ja hirmuisen iso tähti jonka ripustitte mökkinne päätyyn mistä tuollaisia ihanuuksia voi ostaa..laita paaaljon kuvia tänne blogiisi niitä on niiin ihana ja inspiroivaa katsella..ihanaa aurinkoista kevään odotusta;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa kiva kuulla - lamput tilasin ystävän kautta. Tähden ostin jostain sisustusliikkeestä, muistelin sen olleen Porvoossa. Aurinkoa sinne!

      Poista
  6. Meillä on myös vanha piha ja edellisten asukkaiden istuttamat krookukset, lumikellot, narsissit ja scillat nousevat vuosittain. Samoin vanhat tulppaanit, ovat selkeästi kestävämpiä kuin nykyiset ja jaksavat kukkia vuodesta toiseen. Olemme siis asuneet tässä yli 20v, eli vanhoja ovat sipulit :)
    Tuollaiset kesähuoneet on kyllä ihania, on katto päällä jos sataa ja sateisia kesiä on ollutkin viime vuosina...mutta tulevana kesänä paistaa, eikö? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhat sipulikukat kyllä ihmetyttävät, miten ihmeessä jaksavatkin nousta. Parasta on huomata sammaleen seasta pilkottava kukkameri. Hyvä päätös - ensi kesänä paistaa aurinko ;)

      Poista
  7. Ihanan keväistä! Löysin ensi kertaa tänne, sinulla näyttää olevan ihanan rustiikkinen sisustusmaku :) Jään tutkailemaan.. Hyvää vappua!

    VastaaPoista

Ihanaa olisi lukea viestisi!